1. קטלוג מוצרים
  2. הדרכה למטופל
  3. הדרכים המקובלות לצריכת קנאביס

הדרכה למטופל

מהן הדרכים המקובלות לצריכת קנאביס?

ישנן אפשרויות שונות למתן קנאביס, להלן הדרכים המקובלות ביותר בקרב צרכנים בישראל:

 

תפרחות קנביס מיובשות-אידוי ועישון

 

 מיועדות למתן שאיפתי באמצעות גליליות דמויי סיגריות (עישון) או באינהלציה. בדרך זו החומרים הפעילים נספגים דרך הריאות אל מחזור הדם באופן מהיר ביותר ומתקבלת ההשפעה המהירה על הצרכן בהשוואה

לדרכים אחרות ולכן רבים מעדיפים אותה. 

הצריכה באמצעות עישון ואידוי, אינה מומלצת לאנשים עם בעיות נשימה, או מערכת חיסונית מוחלשת וכמובן ילדים. ובמקרים רבים ובוודאי שמדובר בילדים או קשישים, כדאי לבצע אידוי של התפרחת ולהעדיף אותה על פני עישון.

 

שמן קנאביס

שמן קנאביס הוא מיצוי של תפרחת הצמח כשהוא מהול בשמן צמחי, בדרך כלל שמן זית. 

 

 

השמן מכיל ריכוזים שונים של חומרים פעילים והצריכה שלו נעשית בטפטוף מתחת ללשון או בבליעה. ההשפעה של שימוש בשמן קנאביס מתרחשת כ-40 עד 90 דקות לאחר הנטילה והשפעותיו דומות להשפעה בצריכה באמצעות עישון או אידוי.

 

מיצוי שמן קנביס (מהול בשמן)

 צריכה באמצעות מיצוי שמן גורמת לחומרים הפעילים להיספג מרירית הפה שירות למחזור הדם. השימוש בשמן נעשה באמצעות טיפטוף שלו על הלשון. חשוב לזכור כי השמן משפיע לעיתים רק אחרי 90 דקות מרגע הנטילה, ולכן אינו מתאים למי שמעוניין בהקלה מהירה (את אלה יספק העישון והאידוי בצורה יותר טובה) וחשוב להמתין בסבלנות ולא לעבור את המנה המומלצת.

 

השפעתו של השמן נמשכת מספר שעות והוא מתאים במיוחד לרוצים לשכך כאבים לאורך זמן רב.

 שמן קנאביס הוא מיצוי של תפרחת הצמח כשהוא מהול בשמן צמחי, בדרך כלל שמן זית. 

 השמן מכיל ריכוזים שונים של חומרים פעילים והצריכה שלו נעשית בטפטוף מתחת ללשון או בבליעה. ההשפעה של שימוש בשמן קנאביס מתרחשת כ-40 עד 90 דקות לאחר הנטילה והשפעותיו דומות להשפעה בצריכה באמצעות עישון או אידוי.

 

איך משתמשים בשמן קנאביס?

את שמן הקנאביס יש לטפטף כ-2-3 טיפות מתחת ללשון ולצורך הגברת ההשפעה יש להחזיק את השמן מתחת ללשון זמן רב ככל הניתן מבלי לבלוע אותו. 

אם זו הפעם הראשונה שאתם צורכים שמן קנאביס או בכלל קנאביס רפואי, מומלץ לטפטף טיפה אחת מתחת ללשון כדי להכיר את ההשפעה. 

השפעה ארוכת הטווח שלו – כ-5-6 שעות של הקלה.

 

 

שמן קנאביס-יתרונות

  • השפעה ארוכת טווח – לשמן הקנאביס לוקח זמן להשפיע בהשוואה לעישון או אידוי, אך זמן ההשפעה הוא ארוך יותר ומגיע עד לשש שעות לאחר נטילתו. מסיבה זו, צריכת שמן קנאביס אידיאלית עבור הקלה בכאבם של הסובלים מכאבים כרוניים, וצריכים להיות תחת השפעתו למשך זמן ממושך.
  • שמן קנאביס לא מצריך עישון, ולכן הצריכה שלו לא כרוכה בשריפה או בחימום הצמח. מבחינה בריאותית, השימוש בשמן קנאביס עדיף על מוצרי עישון או מוצרים הכוללים את השריפה של התפרחת.
  • מינון ידוע ומדוייק– כל בקבוק שמן קנאביס מכיל באופן מדויק הרכב ידוע וקבוע של חומרים פעילים.
  • מתאים למי שלא מסוגל לעשן – עישון היא דרך טובה לצרוך קנאביס, אך היא לא מתאימה לכולם, ובפרט לא לילדים. 

 

שמן קנאביס- חסרונות

  • תחילת ההשפעה היא איטית ומתחילה לאחר כ- 40-90 דקות, בניגוד להשפעה המהירה של עישון ואידוי המתרחשת תוך מספר דקות. מסיבה זו השימוש בשמן קנאביס פחות מתאים למעוניינים בהקלה מיידית.
  • השמן עלול לגרום לבעיות בעיכול – שמן הקנאביס מגיע למערכת העיכול שלנו והוא בא במגע עם המזון והשתייה שאנחנו צורכים ואלה באים במגע עם השמן. חלק מהמטופלים יכולים לחוש בחילות, כאבי בטן או קשיי עיכול. מיחושים אלה חולפים בדרך כלל תוך פרק זמן קצר. עם הזמן, לומד המטופל כיצד לשלב בצורה מיטבית את השימוש עם המזון והשתייה
  • ללא אפקט פסיכו-אקטיבי – שמנים המכילים ריכוז גבוה של CBD לא יגרמו לכם לתחושת "היי" הידועה של הקנאביס. עבור אנשים מסוימים, זה יכול להוות חיסרון.

 

סוגי שמן קנאביס

  • שמן קנאביס ירוק שמגיע ב-3 דרגות שונות – 

רגיל, 

פורטה

ו-CBD

  • שמן קנאביס ירוק מכיל כמויות קטנות של קנבינואידים (החומרים הפעילים העיקריים -CBD ו-THC). לפיכך, השפעתו קלה יחסית.
  • שמן קנאביס שחור – שמן מרוכז עם כמות גדולה של קנבינואידים, מתאים למקרים קשים וניתן בעיקר לחולי סרטן.
  • שמן קנאביס למריחה – מיועד לטיפול באלרגיות, מחלות עור (למשל פסוריאזיס) ועוד. השימוש בשמן זה נעשה על ידי מריחה ישירה על העור.


קנאביס רפואי לילדים

טיפול בילדים באמצעות קנאביס רפואי, הולך וצובר תאוצה גדולה בשנים האחרונות.

בעבר היו קיימות דעות קדומות ומוטעות אודות השימוש בקרב הילדים, שגרמו לא פעם לתפיסה מוטעית שיצרה עוול שמנע מילדים רבים הקלה בסבל שהם חווים כאשר הקנאביס יכול היה להקל עליהם את סיבלם.  אבל עם ההתפתחות הגדולה בעולם הרפואה והמחקר הרפואי והלגטימיות הטיפולית בקרב ההורים צומחת יותר ויותר, כמות הילדים המטופלים בקנאביס רפואי הולכת וגדלה וישנן יותר ויותר עדויות חיוביות המבוססות על התנסויות אישיות של ילדים והוריהם לגבי השימוש בקנאביס רפואי ובנוגע לעזרה הגדולה שתרופות אלה מביאות איתם לילדים הסובלים.

כיום, ישנם תחומי טיפול בהם מתן קנאביס רפואי לילדים הפך כבר לשגרה עבור ילדים החולים באפילפסיה למשל, או מאובחנים ברמות כאלה ואחרות של אוטיזם ולאחרונה אף הורחבה ההמלצה לשימוש בקנאביס רפואי על מנת לסייע במצבים שונים של הפרעות אקוטיות בקשב ובריכוז בקרב ילדים וכן בטיפול בתסמונת טורט. אין ספק שהתחום של מתן קנאביס רפואי לילדים הולך ומתפתח עם הזמן, מתוך ההבנה שמדובר בתרופה (וכבר לא צמח מרפא) שיכול לסייע רבות, כמו גם להקל בכאבים.

מעבר להשפעות המטיבות והעלמת סממנים שונים שקשורים במחלות כרוניות (כמו הפחתה משמעותית במספר התקפי האפילפסיה) – ניתן כיום קנאביס רפואי לילדים חולי סרטן בקנה מידה גדול וזאת כדי להקל על הסבל שבטיפולים הכימותרפיים. מכאן שגם אם התרופה לא מיועדת באופן מפורש לריפוי או העלמת תסמינים – הרי שהקלה על כאבים בעת התמודדות עם סוגים שונים של מחלות סרטן תהיה מבורכת ותביא הרבה מאד שקט נפשי לילד ולכלל בני המשפחה, שבזכותו יהיה לו קל יותר להמשיך להילחם במחלה הקשה

איך נותנים קנאביס רפואי לילדים?

מתן קנאביס לילדים יכול לבוא לידי ביטוי בכמה אופנים. ההנחה הרווחת היא שפחות מתאים לילד לעשן את החומר מאחר ואין הוא מכיר את פעולת השאיפה וההוצאה של העשן (ואין עניין להביא זאת לידיעתו בגיל צעיר) ולכן עדיף לתת קנאביס רפואי לילדים בצורה אחרת כמו שמן לטיפטוף מתחת ללשון או באמצעות אידוי. על מנת לתת לילד את הקנאביס בצורת נוזל, יש להתייחס למינון והכמות ומכאן גם לטעם של התכשיר. ערבוב או תוספת של חומרים נוספים עלולים לשנות את ההשפעה ולכן ייתכן שתצורה זו תהיה פחות מוצלחת.

 אז מה הכי מתאים לי?

ישנם הבדלים בהרכבי הזנים השונים ולכן השפעתם ברמות הספיגה שלהם למחזור הדם ובזמינות הביולוגית של החומרים, משתנה בין הזנים ושונה מאדם לאדם.

לכן חשוב מאד להיות במעקב רפואי בזמן צריכתו כאשר הרופאים המטפלים חייבים לדעת ולהכיר את הקנביס ודרכי השימוש והטיפול בו על מנת שיוכלו להתאים את השימוש למטופל בצורה הטובה ביותר. 

השימוש בקנאביס נתמך במאמץ מחקרי רב שנעשה בשנים האחרונות ומטרתו לאפשר לחולים רבים לקבל טיפול מיטיב ככל הניתן בזכות היתרונות שבקנאביס.

הנחיות ומידע כללי

  • אין להפסיק טיפול תרופתי קבוע ללא התייעצות עם רופא. 
  • רצוי לאכול ולשתות לפני השימוש, אלא אם הקנאביס נועד להגברת התיאבון.
  • יש להקפיד ככל האפשר על שימוש בזמנים קבועים.
  • יש להימנע משתיית אלכוהול בתקופת הטיפול בקנאביס רפואי. 
  • אין לנהוג או להפעיל מכונות מסוכנות בתקופת השימוש בקנאביס. 
  • חולים אונקולוגיים בזמן טיפולים- יש להשתמש כחצי שעה לפני טיפול

 

 

 

 


 


logo בניית אתרים