טיפים כיצד נאחסן קנאביס בצורה הטובה ביותר
כיצד לשמור על הקנאביס לאחר הרכישה?
קנאביס רפואי נחשב לתרופה לכל דבר ופתרון מצויין להרבה בעיות רפואיות, אך חשוב ללמוד כיצד יש לשמור ולשמר ולצרוך נכון ויעיל. לפרחי הקנאביס תכונה אשר הם יכולים לאבד במהירות את ערכי הלחות שבפרח או לספוח לחות לא רצויה המשפיעה גם על הטעם וגם על ההשפעה של הצריכה.
מה מידת היובש/לחות הרצויה?
- איכות צריכת הפרח האולטימטיבית- הפרח לא צריך להיות יבש מדיי או לח מידיי
- כשהפרח יבש מדיי- הוא מאבד מאיכותו ומתפורר בקלות (זה קורה בגלל שקיקי פולן המתנתקים מהצמח ובנוסף מתקיים אידוי של רוב שמניו הארומטיים) , הטעם בצריכה בעת שהפרח יבש הוא פחות נעים (חסר ארומה), ולאחר הצריכה יש סיכוי טוב שתרגישו שאריות ריח לא נעים וטעם לוואי (עשב, דשא ,טבק) וכי הקנאביס מתאדה/נשרף מהר.
- בצורתו הרטובה מדי- כאשר הפרח לח יתר על המידה (רטוב-בגלל שהנוזלים שבפרח לא התאדו- וזה קשור לקציר הקנאביס מוקדם מדי או לתנאי הייבוש שהוא עבר) במגע עם הפרח תוכלו לחוש תחושה של רטיבות רבה ודביקות יתר על המידה, כולל ריח חזק וצורם. במצב זה, הפרח אינו מתפורר ואיכותו בצריכה שונה מאידוי לעישון. כמו כן, ריבוי נוזלים בתוך הפרח, עלול לעודד שיעול ומחנק של המטופל בזמן הצריכה.
- הפרח נמצא במצב הטוב ביותר כאשר הוא במצב ביניים ונמצא במצב שהוא מאוזן, בין לח ליבש (הפרחים אינם רטובים אבל בהחלט דביקים.) בשלב הזה, הקנאביס שלך עשיר בטעם וארומה והשפעתו טובה מאוד ונמצאת בצורה המיטבית שלו. במצבו זה הוא נראה מאובקן "קריסטלי", ובעל גוון ירוק חי. הפרח יציב ואינו מתפורר בקלות ודביק (שקיקי פולן עשירים על הצמח לכן הוא נראה קריסטלי ומאובקן ודביק) עשיר בצריכה, ריח חזק וטעם וארומה מעולים, ללא טעם לואי מתאדה/נשרף לאט.
מאדים קנאביס ומצאתם שהפרח לח מדי? קבלו טיפ לאידוי נכון
ניתן להתחיל את תהליך האידוי במעלות נמוכות עד שהרטיבות מהנוזלים שבצמח תתאדה, ואז לעלות מעלות כדי שהשמן הארומטי שבצמח ייפתח (נוזלים ושמנים מתאדים במעלות שונות) וכך תגיעו לצריכה טובה יותר מפרח שהוא לח מדי. במקרה של צריכה באמצעות עישון ולא אידוי, יהיה קשה לעשן בגלל הנוזלים המרוכזים שבצמח שהכמות שלהם גבוהה משל השמנים הארומטיים שבו (שהם יותר דליקים), לכן יהיה קשה מאוד לצרוך כך את הקנאביס, ואיכות העישון תהייה ירודה.
רכשתם קנאביס ורוצים לדעת כיצד לשמור עליו?
דבר ראשון! לאחר הפתיחה, אל תשמרו אותו בשקית שבה הוא נקנה אלא בקופסא אטומה. ישנם -2 סוגים עיקריים של קופסאות איחסון:
קופסא/קופסאת לחות-קופסאות ואקום רגילות או קופסאות לחות המיועדות לכך, כדי לקבל את הלחות יש בחנויות שקיות לחות המיועדות לכך, שימוש בהן מעניק לתפרחת לחות (ניתן להשיג שקיות עם ובלי טעם)
אין לכן שקית לחות? לא נורא. אתם לא חייבים לרוץ ולקנות שקיות לחות כי במקרר שלכם רוב הסיכויים שתוכלו למצוא פתרון זול, בריא ויעיל להוספת לחות. קחו חתיכת פרי או קליפת פרי או ירק (תפוז, לימון בננה, גמבה) והכניסו אותם לקופסת הקנאביס. לא רק שהפרחים שלכם יקבלו לחות מהפרי, הם גם יקבלו ארומה וקצת השפעה של הפרי או הירק שמימנו הפרח קיבל לחות. אז גם בריא, גם יעיל וגם משפר טעמים וניחוחות.
קופסא שומרת לחות- יש קופסאות מיוחדות השומרות על לחות ואיכות הקנאביס אוגרות את אבקנים (פולן) של הפרח.
טיפים לגריסת התפרחת:
את הפרח עדיף לא לגרוס בגריינדר מפלסטיק, מומלץ לבחור בגיינדר ממתכת (עדיפות למתכת לא צבועה) בעל שלוש קומות:
הקומה השלישית היא העליונה, היא תא הגריסה אשר יש בו חורים שהפרח הגרוס נופל דרכו, כך הפרח נקצץ בצורה מדויקת ואם יש זרעים הם לא נשברים בגריסה, אלא נופלים למטה, לקומה האמצעית.
הקומה האמצעית, אמורה להכיל רשת מתכת צפופה (ככל שהרשת יותר צפופה ככה האבקנים (פולן) איכותים יותר) אשר נופלים לקומה התחתונה.
אבקנים(פולן)-האבקנים זה "הזהב הירוק" וניתן להשתמש בהם ולאגור אותם לשימוש עתידי. ההמלצה הכי טובה זה לעשות מהם מיצוי אחר.